Lead management

Si të menaxhoni më së miri leads-at

Menaxhimi i duhur i lead është thelbësor për të optimizuar proçesin e shitjeve dhe për të transformuar kontaktet e thjeshta në klientë të kënaqur. Lead janë klientët potencialë që kanë treguar interes për produktet ose shërbimet e kompanisë sonë. Janë ato përdoruesit që nuk e kanë përfunduar udhëtimin si klientit, por na kanë dhënë mundësinë të besojmë se kjo mund të ndodhë në të ardhmen, duke na dhënë detajet e tyre të kontaktit dhe informacione të tjera, për shembull duke plotësuar një formular të veçantë në faqen e internetit, duke u abonuar në newsletter-in ose duke hyrë në pika të tjera kontakti. Regjistrimet tek formularët në fjalë dhe informacioni përkatës që rrjedh prej tyre mund të ndryshojnë: ato zakonisht përfshijnë emrin, mbiemrin, adresën e postës elektronike dhe të dhëna të tjera shtesë në varësi të nevojave të profilizimit. Ne gjithashtu mund të konsiderojmë lead të gjithë ata përdorues që, në kontekstin e rrjeteve sociale, kanë ndërvepruar me faqen e dedikuar një kompanie, për shembull përmes chat-it të tyre. Për rrjedhojë, lead është një burim potencialisht shumë i vlefshëm nga pikëpamja e marketingut: me përdorues që ia vlen të ruhen në CRM-në tonë, sepse ata kanë treguar interes për produktet ose shërbimet e ofruara, të tilla si për t’i ofruar kompanisë, shkëmbim për aksesin në informacion, promovime ose një zonë personale në web-faqe.

Si të përfitoni nga gjenerimi i lead

Ne mund të përkufizojmë gjenerimin e lead si një grup veprimesh marketingu që synojnë të përvetësojnë dhe gjenerojnë një listë kontaktesh me klientët potencialë që janë vërtet të interesuar. Për të zhvilluar një strategji të mirë të fokusuar në gjenerimin e lead, është e nevojshme të kemi një prani të fortë digjitale: sot, në fakt, të kesh një faqe interneti, të jesh prezent në rrjetet sociale, të kesh një blog kompanie dhe mbi të gjitha të marrësh një pozicion të mirë në motorët e kërkimit është kërkesë e domosdoshme për t’u njohur nga klientët e rinj potencialë. Prandaj, mjetet më të dobishme për të arritur këtë rezultat do të jenë:– SEO / SEM – Marketingu i përmbajtjes – Marketingu i web-faqes dhe rrjeteve sociale (lexo për më tepër) – Marketingu me email – Marketingu Inbound (lexo për më tepër)Për të krijuar një fushatë gjenerimi të klientëve kryesorë dy hapa themelorë do të jenë përcaktimi i objektivit të klientëve që duam të marrim dhe përcaktimi i lead magnet. Lead magnet është ajo që kompania do të përdorë për të tërhequr përdoruesit e për të publikuar detajet e tyre të kontaktit: ata, në bazë të parimit të reciprocitetit, sigurisht që do të tundohen më shumë të na japin informacionin e kërkuar nëse u ofrohet diçka e dëshirueshme në këmbim, si për shembull një eBook falas, akses në një webinar, infografikë ose një kupon zbritjeje që do të përdoret në blerjen e parë në tregtinë elektronike.

Konkluzion

Ne kemi parë se si menaxhimi korrekt i kontakteve të biznesit është thelbësor për të arritur një rritje të shitjeve dhe për rrjedhojë se si vendosja për të investuar në menaxhimin e lead mund të sjellë një kthim pozitiv në shitje dhe si rrjedhojë në fitimin total të kompanisë suaj. Gjithashtu mjedisi digjital ofron mundësi të shumta për të vendosur kontakte me klientët potencial, për këtë arsye është i nevojshëm zhvillimi dhe programimi i një strategjie lead që do ju çojë në rritjen e bazës së klientëve tuaj.

POSTIME TË PËRZGJEDHURA

No more posts to show