• Home
 • About Us
 • Departments
 • Portofolio
 • Blog
 • Careers
 • Learn More

Blog Networking

Pse lind nevoja për Blog Networking?

Suksesi i blogut tuaj mund të varet shumë nga njerëzit që njihni, me fjalë të tjera, nga rrjetizimi i blogut tuaj (Blog Networking).
Pavarësisht nëse jeni fillestar në botën e blogimit ose keni publikuar përmbajtje prej disa kohësh, gjithmonë mund të përfitoni nga lexuesit e rinj. Një nga mënyrat më efektive për të rritur në mënyrë të qëndrueshme bazën tuaj të lexuesve është përmes rrjetizimit në blog. Ashtu si me çdo biznes tjetër, njohja e njerëzve të duhur mund t’ju ndihmojë për një fillim të mbarë.

E njëjta gjë vlen edhe në organizimin e një blogu në internet: një rrjet më i madh do të thotë më shumë mundësi për marrëveshje partneriteti, detyra komerciale ose postime të sponsorizuara. Por ndoshta avantazhi kryesor i të pasurit një rrjet aktiv është se ai mund t’ju japë akses në një audiencë më të gjerë. Shfrytëzimi i audiencave të blogerëve të tjerë është një mënyrë e sigurt për të ndërtuar një rrjetizim më të shpejt dhe për të shijuar fluksin e lexuesve dhe abonentëve të rinj të blogut tuaj.

Edhe pse fuqia e lidhjeve është e vështirë të nënvlerësohet, shumë blogerë të rinj ende hezitojnë të përfitojnë nga rrjetet e blogimit. Le të jemi të sinqertë: krijimi i kontakteve të reja mund të duket paksa i sikletshëm dhe të krijojë stress edhe në jetën e përditshme. Nëse sapo keni filluar të merreni me blogun tuaj, ndjenja e pasigurisë mbi përmbajtjet e tij është më se normale sepse ju thjeshtë nuk po dini nga tia filloni.

Si të gjeni blogerë për rrjetëzim

Për të ndërtuar një blog funksional, fillimisht duhet të gjeni disa bashkëpunëtorë të mundshëm në blogje të tjera. Ju nuk duhet të shkruani gjithmonë një përmbajtje që i flet vetëm audiencës tuaj të synuar. Në mënyrë ideale, keni nevojë për disa grupe blogerësh, përmbajtja e të cilëve ka një sërë korrelacionesh me tuajat. Mendoni se çfarë informacioni jashtë blogut tuaj mund të jetë me vlerë për lexuesin dhe filloni të formuloni tituj të rinj mbi ato tema. Kërkimi i titujve (Research Topics) është një tjetër element bazë në zhvillimin e blogut tuaj, ju duhet të njiheni me kërkesat e tregut të blogjeve internacionale, e më pas të bëni një kategorizim të këtyre titujve duke përzgjedhur ato të cilat i përshtaten më shumë rrjedhshmërisë së blogut tuaj.

Poshtë po listojmë disa mënyra për të zgjeruar Blog Networking tuaj:

 1. Filloni të komentoni në blogjet e tjera që ndërlidhen me përmbajtjen e blogut tuaj
 2. Shpërndani postet e blogut tuaj në rrjetet sociale
 3. Mundohu të linkosh postet e blogjeve të tjera në blogun tuaj
 4. Regjistrohuni tek newsletters-at e blogjeve të tjera
 5. Krijo një projekt bashkëpunues i cili do të përfshijë edhe blogje të tjera duke përdorur elementë të Guerilla Markting (lexo për më tepër)
 6. Ndërto një rutinë periodike të blogjeve tuaja
 7. Regjistrohu në grupet e Facebook ose rrjeteve të tjera sociale qe lidhen me përmbajtjen e blogut tuaj

 

Blogimi, sidomos në fillimet e tij, mund të duket si një lojë që sjell vetmi, por të kesh një grup mbështetës të përbërë nga njerëz që ndajnë të njëjtin pasion me ty është çelsi i duhur që mund t’ju ndihmojë në përmirësimin e kësaj përvoje. Duhet të mundoheni të përfitoni sa më shumë nga Blog Networking duke u përpjekur për ta zhvilluar atë me veprime të vogla që do të përmirësojnë hap pas hapi rutinën e punës tuaj.

POSTIME TË PËRZGJEDHURA

No more posts to show

Blog Networking

Pse lind nevoja për Blog Networking?

Suksesi i blogut tuaj mund të varet shumë nga njerëzit që njihni, me fjalë të tjera, nga rrjetizimi i blogut tuaj (Blog Networking).
Pavarësisht nëse jeni fillestar në botën e blogimit ose keni publikuar përmbajtje prej disa kohësh, gjithmonë mund të përfitoni nga lexuesit e rinj. Një nga mënyrat më efektive për të rritur në mënyrë të qëndrueshme bazën tuaj të lexuesve është përmes rrjetizimit në blog. Ashtu si me çdo biznes tjetër, njohja e njerëzve të duhur mund t’ju ndihmojë për një fillim të mbarë.

E njëjta gjë vlen edhe në organizimin e një blogu në internet: një rrjet më i madh do të thotë më shumë mundësi për marrëveshje partneriteti, detyra komerciale ose postime të sponsorizuara. Por ndoshta avantazhi kryesor i të pasurit një rrjet aktiv është se ai mund t’ju japë akses në një audiencë më të gjerë. Shfrytëzimi i audiencave të blogerëve të tjerë është një mënyrë e sigurt për të ndërtuar një rrjetizim më të shpejt dhe për të shijuar fluksin e lexuesve dhe abonentëve të rinj të blogut tuaj.

Edhe pse fuqia e lidhjeve është e vështirë të nënvlerësohet, shumë blogerë të rinj ende hezitojnë të përfitojnë nga rrjetet e blogimit. Le të jemi të sinqertë: krijimi i kontakteve të reja mund të duket paksa i sikletshëm dhe të krijojë stress edhe në jetën e përditshme. Nëse sapo keni filluar të merreni me blogun tuaj, ndjenja e pasigurisë mbi përmbajtjet e tij është më se normale sepse ju thjeshtë nuk po dini nga tia filloni.

Si të gjeni blogerë për rrjetëzim

Për të ndërtuar një blog funksional, fillimisht duhet të gjeni disa bashkëpunëtorë të mundshëm në blogje të tjera. Ju nuk duhet të shkruani gjithmonë një përmbajtje që i flet vetëm audiencës tuaj të synuar. Në mënyrë ideale, keni nevojë për disa grupe blogerësh, përmbajtja e të cilëve ka një sërë korrelacionesh me tuajat. Mendoni se çfarë informacioni jashtë blogut tuaj mund të jetë me vlerë për lexuesin dhe filloni të formuloni tituj të rinj mbi ato tema. Kërkimi i titujve (Research Topics) është një tjetër element bazë në zhvillimin e blogut tuaj, ju duhet të njiheni me kërkesat e tregut të blogjeve internacionale, e më pas të bëni një kategorizim të këtyre titujve duke përzgjedhur ato të cilat i përshtaten më shumë rrjedhshmërisë së blogut tuaj.

Poshtë po listojmë disa mënyra për të zgjeruar Blog Networking tuaj:

 1. Filloni të komentoni në blogjet e tjera që ndërlidhen me përmbajtjen e blogut tuaj
 2. Shpërndani postet e blogut tuaj në rrjetet sociale
 3. Mundohu të linkosh postet e blogjeve të tjera në blogun tuaj
 4. Regjistrohuni tek newsletters-at e blogjeve të tjera
 5. Krijo një projekt bashkëpunues i cili do të përfshijë edhe blogje të tjera duke përdorur elementë të Guerilla Markting (lexo për më tepër)
 6. Ndërto një rutinë periodike të blogjeve tuaja
 7. Regjistrohu në grupet e Facebook ose rrjeteve të tjera sociale qe lidhen me përmbajtjen e blogut tuaj

 

Blogimi, sidomos në fillimet e tij, mund të duket si një lojë që sjell vetmi, por të kesh një grup mbështetës të përbërë nga njerëz që ndajnë të njëjtin pasion me ty është çelsi i duhur që mund t’ju ndihmojë në përmirësimin e kësaj përvoje. Duhet të mundoheni të përfitoni sa më shumë nga Blog Networking duke u përpjekur për ta zhvilluar atë me veprime të vogla që do të përmirësojnë hap pas hapi rutinën e punës tuaj.

POSTIME TË PËRZGJEDHURA

No more posts to show

Blog Networking

Pse lind nevoja për Blog Networking?

Suksesi i blogut tuaj mund të varet shumë nga njerëzit që njihni, me fjalë të tjera, nga rrjetizimi i blogut tuaj (Blog Networking).
Pavarësisht nëse jeni fillestar në botën e blogimit ose keni publikuar përmbajtje prej disa kohësh, gjithmonë mund të përfitoni nga lexuesit e rinj. Një nga mënyrat më efektive për të rritur në mënyrë të qëndrueshme bazën tuaj të lexuesve është përmes rrjetizimit në blog. Ashtu si me çdo biznes tjetër, njohja e njerëzve të duhur mund t’ju ndihmojë për një fillim të mbarë.

E njëjta gjë vlen edhe në organizimin e një blogu në internet: një rrjet më i madh do të thotë më shumë mundësi për marrëveshje partneriteti, detyra komerciale ose postime të sponsorizuara. Por ndoshta avantazhi kryesor i të pasurit një rrjet aktiv është se ai mund t’ju japë akses në një audiencë më të gjerë. Shfrytëzimi i audiencave të blogerëve të tjerë është një mënyrë e sigurt për të ndërtuar një rrjetizim më të shpejt dhe për të shijuar fluksin e lexuesve dhe abonentëve të rinj të blogut tuaj.

Edhe pse fuqia e lidhjeve është e vështirë të nënvlerësohet, shumë blogerë të rinj ende hezitojnë të përfitojnë nga rrjetet e blogimit. Le të jemi të sinqertë: krijimi i kontakteve të reja mund të duket paksa i sikletshëm dhe të krijojë stress edhe në jetën e përditshme. Nëse sapo keni filluar të merreni me blogun tuaj, ndjenja e pasigurisë mbi përmbajtjet e tij është më se normale sepse ju thjeshtë nuk po dini nga tia filloni.

Si të gjeni blogerë për rrjetëzim

Për të ndërtuar një blog funksional, fillimisht duhet të gjeni disa bashkëpunëtorë të mundshëm në blogje të tjera. Ju nuk duhet të shkruani gjithmonë një përmbajtje që i flet vetëm audiencës tuaj të synuar. Në mënyrë ideale, keni nevojë për disa grupe blogerësh, përmbajtja e të cilëve ka një sërë korrelacionesh me tuajat. Mendoni se çfarë informacioni jashtë blogut tuaj mund të jetë me vlerë për lexuesin dhe filloni të formuloni tituj të rinj mbi ato tema. Kërkimi i titujve (Research Topics) është një tjetër element bazë në zhvillimin e blogut tuaj, ju duhet të njiheni me kërkesat e tregut të blogjeve internacionale, e më pas të bëni një kategorizim të këtyre titujve duke përzgjedhur ato të cilat i përshtaten më shumë rrjedhshmërisë së blogut tuaj.

Poshtë po listojmë disa mënyra për të zgjeruar Blog Networking tuaj:

 1. Filloni të komentoni në blogjet e tjera që ndërlidhen me përmbajtjen e blogut tuaj
 2. Shpërndani postet e blogut tuaj në rrjetet sociale
 3. Mundohu të linkosh postet e blogjeve të tjera në blogun tuaj
 4. Regjistrohuni tek newsletters-at e blogjeve të tjera
 5. Krijo një projekt bashkëpunues i cili do të përfshijë edhe blogje të tjera duke përdorur elementë të Guerilla Markting (lexo për më tepër)
 6. Ndërto një rutinë periodike të blogjeve tuaja
 7. Regjistrohu në grupet e Facebook ose rrjeteve të tjera sociale qe lidhen me përmbajtjen e blogut tuaj

 

Blogimi, sidomos në fillimet e tij, mund të duket si një lojë që sjell vetmi, por të kesh një grup mbështetës të përbërë nga njerëz që ndajnë të njëjtin pasion me ty është çelsi i duhur që mund t’ju ndihmojë në përmirësimin e kësaj përvoje. Duhet të mundoheni të përfitoni sa më shumë nga Blog Networking duke u përpjekur për ta zhvilluar atë me veprime të vogla që do të përmirësojnë hap pas hapi rutinën e punës tuaj.

POSTIME TË PËRZGJEDHURA

No more posts to show