AI në Marketing

Mësoni se çfarë është AI dhe rëndësia e tij.

AI (Inteligjenca artificiale) është kthyer në një element thelbësor në angazhimin e klientëve në një shkallë shumë të madhe. AI mundëson analizën dhe interpretimin e të dhënave me një shpejtësi dhe vëllim përtej aftësive njerëzore. Algoritmet po vazhdojnë të përmirësohen dita ditës, duke përshpejtuar optimizimin pothuajse në kohë reale. Ndërsa AI përmirësohet, rastet e përdorimit të tij vetëm do të rriten. Inteligjenca artificiale (AI) përdor vetëudhëheqjen e makinerive për të marrë vendime të automatizuara. Me AI, markat mund të rrisin ROI në fushat e marketingut përmes modelimit parashikues, segmentimit të avancuar dhe personalizimit. Chatbots (lexo për më tepër) tashmë janë duke udhëhequr ndërveprimet me klientët në të gjithë botën por edhe përmbajtja e krijuar nga AI është afër po atij lloji suksesi.

Pse ka rëndësi marketingu i AI

Inteligjenca artificiale ka transformuar marketingun digjital dhe ka reduktuar rrezikun e gabimit njerëzor. Kur bëhet fjalë për disa aspekte të marketingut, si analitika parashikuese dhe reklamimi digjital, AI është i aftë për gjëra të jashtëzakonshme. Për shembull, kur qëllimi juaj është të kuptoni nevojat e klientëve dhe t’i përshtatni ato me produkte ose shërbime të përshtatshme, aty hyn ekselenca e AI. Një studim i McKinsey i vitit 2020 zbuloi se ata që punojnë në marketing dhe shitje kishin shkallën e tretë më të lartë të adoptimit të AI. Për më tepër, sondazhi raportoi se “Një kontigjent i vogël i të anketuarve që vijnë nga një sërë industrish i atribuojnë 20 për qind ose më shumë të fitimeve të biznesit të tyre tek AI”. Që atëherë, përdorimi i AI në marketing ka vazhduar të rritet. Nëse nuk jeni ende të sigurtë nëse doni ta zbatoni këto teknologji dijeni se biznesi juaj rrezikon të mbetet pas. Konkurrentët tuaj do të miratojnë strategjinë AI për të përmirësuar rezultatet e tyre të biznesit, duke i lejuar ata të rrisin shitjet, të rrisin numrin e klientëve dhe të lançojnë në mënyrë më efektive produktet e reja. Një tjetër element i marketingut digjital që drejtohet nga AI eshtë edhe përshtatja e ‘tone of voice’ (lexo për më tepër) të një kompanie sipas ‘‘zerit’’ të robotëve artificial.

Përbërësit e inteligjencës artificiale

Inteligjenca artificiale përfshin veçori dhe aftësi të ndryshme që mund të shkallëzojnë programet tuaja të marketingut. Këtu janë disa nga komponentët kryesorë të AI.

  • Përdorimi me efekasitet
    Ndryshe nga automatizimi i detyrave, i cili është mjaft i kufizuar, mësimi i përdorimit të makinerive AI mbështetet në algoritme të trajnuar për të përdorur sasi të mëdha të dhënash për të bërë parashikime dhe vendime komplekse. Modelet e ndryshme të makinerive mund të deshifrojnë tekstin, të njohin imazhet, të kryejnë segmentimin e audiencës dhe madje të parashikojnë se si klientët ka të ngjarë të përgjigjen ndaj iniciativave të ndryshme. Më e rëndësishmja, siç nënkupton edhe emri, AI mund të korrigjohet dhe përmirësohet pa mbikëqyrje individuale.

  • Platformat e fuqizuara nga AI
    Shumë platforma marketingu sot e kanë përmirësuar inteligjencën artificiale, duke e përdorur atë për të analizuar dhe nxitur njohuri në grupime të mëdha të dhënash. Shumica e paketave të të marketingut kanë komponentë të AI që ofrojnë mbështetje ndër-platformë për shërbimet e ofruara. Janë gjithashtu të disponueshme platforma për kryerjen e llojeve të detyrave specifike të punës, për shembull, platformat e krijimit të përmbajtjes me fuqi AI. Disa zgjidhje ofrojnë draft përmbajtje për email për platforma specifike të rrjeteve sociale, si Twitter, ndërsa disa të tjera optimizojnë përmbajtjen për SEO

  • Të dhënat dhe analitika
    Mbledhja e të dhënave është një gjë – analizimi efektiv i tyre është një tjetër. AI paraqet një zgjidhje për sfidën e analizimit dhe interpretimit të të dhënave në një shkallë përtej mundësive të qënieve njerëzore. Përdorimi i AI në marketingun B2B mund të analizojë në mënyrë efikase sasi të mëdha të dhënash, t’i lidhë ato të dhëna, të njohë modele dhe të nxisë parashikime. AI ka vërtetuar se sa më shumë të dhëna i jepen AI, aq më shumë mund të përmirësohet.

POSTIME TË PËRZGJEDHURA

No more posts to show