WordPress, avantazhet e përdorimit të tij në zhvillimin e faqeve në internet

WordPress është mjeti ideal për të filluar të fitosh shikueshmëri në web. I lehtë dhe intuitiv për t’u përdorur, me një përzgjedhje të gjerë plugin-esh.

Aktiviteti juaj në web është bërë tashmë një gjë e domosdoshme për të ndjekur evolucionin e tregut dhe për të shfrytëzuar potencialin e tij. Nga aty ai fillon të marrë shikueshmërinë e nevojshme, duke respektuar diktatet e marketingut digjital, falë të cilave është e mundur të identifikohen dhe të arrihen objektiva gjithnjë e më specifikë, si dhe të gjenden pikat më premtuese të marketingut.

WordPress

Një mjet që konsiderohet thelbësor për të filluar lëvizjen në botën e rrjetit është WordPress, një CMS me burim të hapur që – në konfigurimin e tij bazë – është falas. I lehtë dhe intuitiv për t’u përdorur, suksesi i tij u bë shpejt global dhe transversal. Nëse fillimisht ky program përdorej pothuajse ekskluzivisht nga blogerët – për shkak të thjeshtësisë ekstreme të krijimit dhe konfigurimit të një faqeje perfekte edhe për njerëzit pa njohuri kompjuterike – sot ai është bërë tashmë një platformë shumë e njohur dhe e përdorëshme edhe nga kompanitë eksperte. Këta të fundit në fakt e shfrytëzojnë atë edhe për krijimin e web-faqeve më të komplikuara të cilat i dedikohen e-commerce.

Përshtatje ekstreme dhe menaxhim i lehtë

Një larmi e madhe projektesh mund të zhvillohen në platformën WordPress, të drejtuara nga një agjensi interneti referuese: blogje dhe web-faqe biznesesh, por edhe faqe interneti institucionale dhe portale mediatike dhe lajmesh. Ndërfaqja mbështetëse për administratorët lejon menaxhimin dhe publikimin e lehtë të përmbajtjes. Midis shumë pikave të forta që karakterizojnë ofertën e WordPress, padyshim që është edhe larmia e madhe e temave dhe plugin-eve të cilat mund ti përdorni. Shumë prej tyre janë falas, të tjera – me çmime konkurruese dhe shpesh shumë të ulëta – mund të blihen për të arritur një nivel ekstrem të personalizimit për sa i përket paraqitjes së web-faqes. Falë WordPress-it mund të vendosni lehtësisht disa faqe fikse dhe standarde. Bëhet fjalë për ato që i kushtohen pasqyrës mbi stafin dhe atë të kontakteve, por edhe faqet që përmbajnë portofolin dhe projektet apo edhe lajmet dhe informacione. Është interesante të nënvizohet edhe se shumica e temave të ofruara nga WordPress ofrojnë gjithashtu mbështetje shumëgjuhëshe.

Plugins, siguri dhe strategji komunikimi

Sapo shpjeguam përse WordPress është një CMS (akronim për Content Management System) që mund të ofrojë shumë përparësi. Megjithatë, kjo nuk e bën platformën tërësisht të përshtatshme për interpretimin e nevojave operacionale të çdo projekti. Mundësia që ofrohet për të përdorur shumë plugine, për të zbatuar veçori të ndryshme dhe gjithmonë inovative, nuk do të thotë automatikisht se operacione të tilla janë të thjeshta dhe të shpejta për t’u zbatuar. Vazhdimi me futjen e shumë plugin-eve para së gjithash mund të përfundojë në ngadalësimin e fazës së ngarkimit të faqes, duke përkeqësuar përvojën e përdoruesit. Për më tepër, për sa i përket administrimit, menaxhimi i back office mund të bëhet gjithnjë e më pak intuitiv (veçanërisht për ata që kanë më pak përvojë dhe kanë pak aftësi menaxhuese në lidhje me mjete të ngjashme). Ndër aspektet për t’u marrë në konsideratë është ai që lidhet me çështjen e sigurisë, i cili është mjaft aktual sidomos pas GDPR (Rregullorja e Përgjithshme për Mbrojtjen e të Dhënave) të majit 2018 kushtuar çështjes së përpunimit të të dhënave dhe privatësisë. WordPress përditësohet vazhdimisht, megjithatë për plugin-et mund të mos ketë kohë të mjaftueshme dhe mungesa e një testi përputhshmërie mund të krijojë probleme në menaxhimin e portalit duke krijuar Dark Patterns (lexo për më tepër) të pakontrolluar. Në çdo rast, është mirë të kujtojmë se, pavarësisht nga lehtësia dhe autonomia e menaxhimit të faqes së krijuar ndër veçoritë kryesore të platformës është aftësia specifike në fazën e strukturimit dhe zhvillimit – për shembull në fushën grafike dhe në SEO (lexo për më tepër) – për të cilën është e nevojshme të kontaktohen ekspertë të fushës së WordPress-it.

POSTIME TË PËRZGJEDHURA

No more posts to show