Oraret ideale për të postuar në rrjetet sociale

Oraret ideale për të postuar në Facebook, Instagram dhe Tik Tok Kur të postoni në Instagram? Le të fillojmë nga Instagrami, rrjeti social më i pëlqyer nga përdoruesit dhe pikërisht për këtë arsye edhe shumë i larmishëm në strategjitë e optimizimit të faqeve. Të ngecësh në trafikun e Instagramit është shumë e lehtë, veçanërisht në […]

Real-time marketing

Real-time marketing Ditët tona shoqërohen vazhdimisht me fluksin e informacionit nga rrjetet sociale. Më në fund, edhe kompanitë e kanë kuptuar rolin vendimtar që luajnë interneti, mediat sociale dhe pajisjet celulare në jetën tonë të përditshme. Megjithatë, marketingu është ende duke luftuar për të kuptuar realitetin e ri që nuk është më i matshëm si […]

Cancel Culture

Cancel Culture Një problem apo thjesht një trend? Termi “cancel culture” do të thotë “eliminimi” i një marke që konsiderohet skandaloze ose problematike. Kohët e fundit dëgjojmë shpesh për “kulturën e anulimit” dhe sa e rrezikshme mund të jetë për markat. Por a është diçka e vërtet apo thjeshtë trend? Ju mund të “fshini” dikë, […]

TikTok në marketingun e së ardhmes

TikTok në marketingun e së ardhmes TikTok ishte rrjeti social më i përdorur i vitit 2021 dhe kjo nuk duket se po ndryshon as në vitin 2022. Me mbi 1 miliard përdorues aktivë mujorë, TikTok ka një hapësirë për këdo. Atmosfera në TikTok është dinamike dhe magjepëse, më pak e “filtruar” se ajo e rrjeteve […]

5 gjëra që mund të mos i dini mbi historinë e Instagramit

5 gjëra që mund të mos i dini mbi historinë e Instagramit Në vitin 2010, u zhvilluan dhe lançuan shumë aplikacione që lejonin të ngarkonit dhe modifikonit imazhe duke shtuar filtra të ndryshëm. Megjithatë, vetëm njëri arriti të shfaqet dhe të përshkojë shoqërinë tonë për të revolucionarizuar biznesin, teknologjinë dhe kulturën pop. Ky aplikacion quhet […]

Co-branding

Co-branding Nuk mund t’i bësh të gjitha vetë, kjo është një e vërtetë që vlen si në jetën e përditshme ashtu edhe në punë. Një  concept i cili ka depërtuar edhe në marketing, për të krijuar në mënyrë inovative një lloj ‘‘martese’’ midis dy lloj brandesh që arrijnë të krijojnë një përvojë të vetme. Në […]

Sound Branding

Sound Branding Çfarë kanë të përbashkët marketingu dhe muzika? Përgjigjja është aftësia për të emocionuar. Le të zbulojmë se si është e mundur që falë muzikës t’i japësh zë një marke në mënyrë që të bëhet e paharrueshme. Çfarë është sound branding? A keni dëgjuar ndonjëherë një këngë dhe menjëherë ta lidhni në mendjen tuaj […]

Historia dhe sekretet e marketingut Netflix

Historia dhe sekretet e marketingut Netflix Netflix Kjo ide ambicioze, lindi në vitin 1997, ndoshta një ide e tepërt për kohën, por me avantazhin e të qenit jashtëzakonisht e saktë dhe e fokusuar. Gjithçka filloi me një mekanizëm që të kujton në mënyrë të paqartë Netflix-in e sotëm. Duke u abonuar në një abonim mujor, […]

Brand identity dhe Logo në komunikimin digjital

Brand identity dhe Logo në komunikimin digjital Identiteti i markës, i quajtur edhe brand identity, është në fakt një koncept shumë i gjerë sepse përfaqëson grupin e disa elementeve që identifikojnë një kompani. Kryesorët nga këta elementë identifikues, të cilët duhet të koordinohen me njëri-tjetrin, janë: emërtimi, slogani, logo, ngjyrat, fontet, elementët grafikë të paketimit, […]

Videot më të shikuara ndonjëherë në YouTube

Videot më të shikuara ndonjëherë në YouTube Ka nga ata që mendojnë se YouTube nuk është një rrjet i vërtetë social, por faktet na tregojnë se që nga 23 prilli 2005, datë në të cilën u ngarkua videoja e parë me titull “Unë në kopshtin zoologjik”, ka regjistruar një rritje të pandalshme të përdoruesve të […]