Real-time marketing

Real-time marketing Ditët tona shoqërohen vazhdimisht me fluksin e informacionit nga rrjetet sociale. Më në fund, edhe kompanitë e kanë kuptuar rolin vendimtar që luajnë interneti, mediat sociale dhe pajisjet celulare në jetën tonë të përditshme. Megjithatë, marketingu është ende duke luftuar për të kuptuar realitetin e ri që nuk është më i matshëm si […]

Inbound Marketing

Inbound Marketing Inbound Marketing është kufiri i ri i marketingut i fokusuar në kërkimin e klientëve të mundshëm. Në kontrast të plotë me marketingun tradicional, marketingu Inbound është zgjidhja ideale për arritjen e rezultateve pozitive. Sot roli i konsumatorit ka ndryshuar, duke u bërë aktiv, pjesëmarrës e i ndërgjegjshëm. Për të përballuar këtë evolucion, marketingu […]

Cancel Culture

Cancel Culture Një problem apo thjesht një trend? Termi “cancel culture” do të thotë “eliminimi” i një marke që konsiderohet skandaloze ose problematike. Kohët e fundit dëgjojmë shpesh për “kulturën e anulimit” dhe sa e rrezikshme mund të jetë për markat. Por a është diçka e vërtet apo thjeshtë trend? Ju mund të “fshini” dikë, […]

Çfarë është SEO?

Çfarë është SEO? SEO është akronimi i Optimizimit të Motorit të Kërkimit. Ai ndryshon nga Marketingu i Motorit të Kërkimit (SEM), i cili është një disiplinë më komplekse dhe përbëhet nga SEO + SEA (Search Engine Advertising, ose aktivitetet e blerjes së reklamave në internet). Ka shumë praktika optimizimi që përditësohen vazhdimisht, kjo është edhe […]

Restyling & Rebranding

Restyling & Rebranding Kur ndryshon pamja e një marke, shpesh thuhet se është kryer një operacion rivendosjeje(restyling) të markës dhe kjo ndodh edhe kur, në realitet, është kryer një ribrandizim (rebranding). Restyling dhe Rebranding nuk janë sinonime, megjithëse janë dy aktivitete që përfshijnë një transformim të markës dhe, për rrjedhojë, të perceptimit që përdoruesit kanë […]

TikTok në marketingun e së ardhmes

TikTok në marketingun e së ardhmes TikTok ishte rrjeti social më i përdorur i vitit 2021 dhe kjo nuk duket se po ndryshon as në vitin 2022. Me mbi 1 miliard përdorues aktivë mujorë, TikTok ka një hapësirë për këdo. Atmosfera në TikTok është dinamike dhe magjepëse, më pak e “filtruar” se ajo e rrjeteve […]

Content Design

Content Design Në ligjet morale të marketingut digjital forma dhe substanca kanë të njëjtën peshë, të njëjtën vlerë e të njëjtën rëndësi. Ç’do content writer/creator ka detyrë të merret me content design (dizajnin e përmbajtjes) që përfaqësohet nga përmbajtja tekstuale edhe trajtimi i formave grafike. Pa arritur formën e duhur, në fakt, edhe substanca nuk […]

Blog Networking

Blog Networking Pse lind nevoja për Blog Networking? Suksesi i blogut tuaj mund të varet shumë nga njerëzit që njihni, me fjalë të tjera, nga rrjetizimi i blogut tuaj (Blog Networking).Pavarësisht nëse jeni fillestar në botën e blogimit ose keni publikuar përmbajtje prej disa kohësh, gjithmonë mund të përfitoni nga lexuesit e rinj. Një nga […]

Guerilla Marketing

Guerilla Marketing Si të depërtoni në mendjet dhe zemrat e konsumatorëve? Çfarë është Guerilla Marketing? Marketingu dhe kreativiteti janë dy realitete që shkojnë paralelisht. Kompani të ndryshme duke e ditur këtë fakt, janë gjithmonë në kërkim të mënyrave më moderne për të përcjellë mesazhin e tyre tek konsumatorët, shpesh here edhe duke përdorur strategji inovative. […]

Co-branding

Co-branding Nuk mund t’i bësh të gjitha vetë, kjo është një e vërtetë që vlen si në jetën e përditshme ashtu edhe në punë. Një  concept i cili ka depërtuar edhe në marketing, për të krijuar në mënyrë inovative një lloj ‘‘martese’’ midis dy lloj brandesh që arrijnë të krijojnë një përvojë të vetme. Në […]